Hamuru için:
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un
içi için:
fındık ezmesi
Hamuru için margarin eritilir. Ilındıktan sonra yumurta, sıvı yağ ve yoğurt eklenir. Daha sonra un ve kabartma tozu eklenir ve yoğurulur. Hamur yarım saat dinlenmeye bırakılır. Hamurlardan orta büyüklüklerde parçalar alınarak elde inceltilir 1 tatlı kasıgı fındık ezmesi konur yuvarlanır.150 derece fırında 15 dakika pişirilir. Çıkardıktan sonra biraz bekledikten sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un
içi için:
fındık ezmesi
Hamuru için margarin eritilir. Ilındıktan sonra yumurta, sıvı yağ ve yoğurt eklenir. Daha sonra un ve kabartma tozu eklenir ve yoğurulur. Hamur yarım saat dinlenmeye bırakılır. Hamurlardan orta büyüklüklerde parçalar alınarak elde inceltilir 1 tatlı kasıgı fındık ezmesi konur yuvarlanır.150 derece fırında 15 dakika pişirilir. Çıkardıktan sonra biraz bekledikten sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder