Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
250 gr. margarin(yumuşamış)
2 yumurta (birinin akı üstü için ayrılacak)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
İçi: Haşlanmış patates,tuz,karabiber
Yapılışı:
Tüm malzemelerle,yumuşak kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır.Yumurta büyüklüğünde parçalar alşınır,avuç içinde açılır,iç konur,kapatılıp yuvarlanır.Yumurta akına ve galeta ununa bulanıp tepsiye dizilir,buzlukta en az bir gün bekletilir.Pişirileceği zaman,ısıtılmış fırına direk konur,2oo derecede pişirilir.
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
250 gr. margarin(yumuşamış)
2 yumurta (birinin akı üstü için ayrılacak)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
İçi: Haşlanmış patates,tuz,karabiber
Yapılışı:
Tüm malzemelerle,yumuşak kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır.Yumurta büyüklüğünde parçalar alşınır,avuç içinde açılır,iç konur,kapatılıp yuvarlanır.Yumurta akına ve galeta ununa bulanıp tepsiye dizilir,buzlukta en az bir gün bekletilir.Pişirileceği zaman,ısıtılmış fırına direk konur,2oo derecede pişirilir.
tarif:AŞK MUTFAĞI
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder