3 Haziran 2014 Salı

tahinli kakaolu kurabiye

Geçen cumartesi günüme gelen isafirlerim için yaptığım krabiyem.
malzemeler
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Yarım su bardağı fındık
  • 25 gr (küçük paket) kakao
  • Yaklaşık 3-4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Susam

  • yapılışı
Bir kaba tahin, sıvı yağ, pudra şekeri alınır. Robotta un gibi çekilmiş ceviz ve fındık, kakao, kabartma tozu, vanilyayı ve yavaş yavaş ekleyerek unu alın. Elinizle kolay şekil alan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Unu fazla kaçırırsanız şekil veremezsiniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın. Dilerseniz susama yada ( ince çektiğiniz ceviz, fındık karışımından 1 tatlı kaşığı ayırın) Ceviz, fındığa batırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecede 15-18 dakika pişirin. Kurabiyeleriniz iyice soğuduktan sonra tepsiden alın ve servis yapın, aksi halde dağılırlar
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder