15 Şubat 2014 Cumartesi

Filografi'den bahsetmek istiyorum bu postumda sizlere.

     Çivi ve tel… İkisinin maharetli ellerde şekillendiği bir el sanatı; filografi… Çivilerin arasından tellerin geçirilmesi ile objelere estetik görününüm kazandırılması işlemi olarak tanımlanan filografide, belli örgü teknikleri kullanılarak hat yazıları, simetrik desenler, amblemler, çiçekler ve çizgi film karakterleri panolar haline getirilebiliyor.Yeteri kadar uygulanmadığı için giderek yok olan bir sanattır.   

Filografi Nasıl Yapılıyor?
     Filografi sanatçısı önce kafasında bazı motifler tasarlıyor. Daha sonra bu motifleri oluşturmak için tahta panolar üzerine bildiğimiz çivilerini belli bir düzene göre çakıyor. Bu çiviler boyanıp verniklendikten sonra, çivilerin arasından çeşitli renklerdetellerin sıkıca geçirilerek önceden tasarlanmış motifler ortaya çıkarılıyor. Ancak bu tel geçirme de bir ustalık gerektiriyor. Öyle rasgele bütün çivilerden aynı şekilde telleri geçirirseniz hiçbir şey elde edemiyorsunuz..

     Gerek tahta panonun ve gerekse kullanılacak tellerin rengi önceden sanatçı tarafından tasarlanıyor. Seçilen renklerin hem birbirine uyumlu olması hem de motifi ortaya çıkaracak şekilde olması gerekiyor. Yani ne renkler birbiri arasında boğulacak ne de çok fazla zıt renkler kullanılarak insan gözü rahatsız edilecek. Burada bütün iş sanatçının yaratıcı yeteneğine ve ustalığına kalıyor. 

benim filografi sevdam 2 sene öncesine dayanıyor.işsiz evde olduğum 6 ay içerisinde boş kalmamak için başladığım kurstu.çok sevdim ve hala yapmaya devam ediyorum.
ilk yaptığım tablom teyzeme hediye ettim.

2. çalışmam ALLAH lafsı kayınvalideme verdim. :)
EN bi sevdiğim gün Cumartesi tatilin 1. günü :)
Bu sabah erkenden kendimi yollara attım Carrefour daydım kahvaltımı yaptım,alışverişe başladım.Uzun zamandır alışveriş yapamıyordum bu bana çok iyi geldi.Yanlız olunca alışverişimi daha iyi yapıyorum ben,özgürce o mağazadan o mağazaya girip kimse bana engel olmadan deli gibi gezebiliyorum.Eeee erken saatlerde kimsede olmuyor buda bana ayrı bir keyifveriyor.Alışveriş merkezinden çıkıp kendimi İhsaniye pazarına atıyorum.Saattin illerlemesiyle pazar kalabalık.Ama ben bu sefer kendime bişeyler bulabiliyorum.Pazardanda kendime 2 kazak 1 çanta alarak ayrılıyorum.

Eve dönüş.Yorgun ama aldıklarımı deneyerek yorgunluğu unutuyorum.

Aldığım kıyafetleri kombin yaparak sizinle paylaşıcam illerde.

Uzun zamandır almak istediğim kitaplara kavuştum.Elimdeki kitabı çabucak okuyup biran önce başlamam lazım.

Hee ayrıca kocamın sevgililer günü hediyesini sizlerle paylaşıcaktım.
Yine bana spor bir takım almış,ben klasik dedikçe sporda diretiyor.Laf aramızda spor kıyafette kendimi daha rahat hissediyorum.
Bir sonaki postumuzda görüşmek üzere.....


14 Şubat 2014 Cuma

Bir sevgililer gününü daha geride bıraktık.Eşime kurabiye süprizlerini işten gelir gelmez verdim çook mutlu oldu.Gözlerinin parladığını görmek dünyalara bedel.







































Sevgilliler gününe ait bir kaç kare.Canım kocama bir kez daha teşekkür ediyorum.Birçok erkeğin evlendikten sonra umursamadığı özel günleri kocam büyük bir incelikle kutlamaya özen gösteriyor.
Hediyelerimin resimlerini yarın sizinle paylaşıcam.

yarın cumartesi uyku zamannı .

İYİ GECELERRR...



'Şu dünya bir dağ gibidir.Ona nasıl seslenirsen oda sana sesleri öyle aksettirir.Ağzından hayırlı bir laf çıkarsa,hayırlı laf yankılanır.Şer çıkarsa sana gerisin geri şer yankılanır.Öyleyse kim ki senin hakında kötü konuşur sen o insan hakkında kırk gün kırk gece sadece güzel sözler et.Kırk günün sonunda göreceksin herşey değişmiş olucak.Senin gönlün değişirse dünya değişir.'
                                                                                       ŞEMS-İ TEBRİZİ

CUMANIZ MÜBAREK OLSUNN...

Şehzade mustafa'nın Bursa'daki türbesi dün ziyaretçi akınına uğramış.Dizi sayesenide Şehzadeye dualar okunmuş ALLAH kabul etsin.
Ama Bursa'da yaşayıpta Şehzade Mustafa'nın türbesinin Bursa'da olduğunu bilmeyenlere.
not:türbe Muradiyede

13 Şubat 2014 Perşembe

Mutfaktan çıktım direk sizinle paylaşmaya geldim.Eşim uyuduktan sonra kalkıp sevgililer günü süpriz kurabiyesi yapım.Biraz aceleye geldi ama kocacım idae etsin azıcık.

Şimdi gözümden uyku akıyor.Yarınki sevgililer gününüzü şimdiden kutluyorum.
İYİ UYKULARRRR...


selamun aleykum


Size 10 saattimi geçirdiğim işimden bir resim paylaşmak istedim.Sabah 8'de girip akşam 18'e kadar uğraştığım iplerden sadece birkaçı bunlar.Bazen beni çileden çıkaran aradada olsa sevdiğim ipliklerim. :) İplilklerin serüveni benim ham şekilde almam, boya kazanlarına girip boyanması ve dokunmasıyla son hali kumaş şeklini alıyorlar.Sonrada sahiplerine; kimisi yerli tüketicilere bazılarıda uzun yolculuklara yurtdışına açılıyorlar.İpliklerim kumaş olup yuvadan uçuyor ben hep aynı yerdeyim.(inş bende çok beklemeden uçarıma)


  Rutin bir çalışma hayatı,beklenen kahve ve çay mollaları.HEEE YANLIŞ ANLAŞILMASIN ÇAYLAR ŞİRKETTEN DEĞİL...Nerde oo eski işyerlerii  
  Vee saat 18,00 olur servıs bekletılmeden herkez yerlerini alır.

12 Şubat 2014 Çarşamba

Bu harika organik meyvalarım dün akşam Antalya'dan yiğenimiz Mine'den hediye geldi.Yemeğe kıyamıyorum doğrusu.Kış meyvalarını ayrı seviyorum helede organik mis gibi kokuyorlarsa,sanki dalından ben toplamış gibiyim.
yarın iş var artık yatma vakti geldi sanırım.HER NEREDEYSENİZ HEPİNİZE İYİ GECELER...
Bu akşam ağır misafirlerim vardı Alya bebek,annesi ve babası.Bu ikramlarda arkadaşlarım için.Maç bahanesiyle toplandık,muhabbet gır gır şamata gecemiz nasıl geçti anlamadık.





Misafir ağırlamayı çok seviyorumm.
Canım arkadaşlarım ümit ve ismail'in bize erken sevgililer günün hediyesi.En az onlar kadar güzel,sohbetleri kadar tatlıdı.
   بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِي BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
Öncelikle blogumu ziyaret edip,yazımı okumakta olan siz sevgili okurlarıma hoşgeldiniz diyebilirmiyim? HOŞGELDİNİZZ...
 Blogumun adı AŞKA DAİR HERŞEY 'HEYY AŞKK' burda herşeyden biraz bulabileceksiniz; tesettür moda,gezi,yemek tarifleri,hobi vb...
 Sizlerle hayatıma dair herşeyden AŞK tadında biraz biraz paylaşıcam.umarım seviceğiniz ve seviceğim şeylerle burda olucam.şimdi nerden çıktı bu blog fikri diyebilirsiniz.Sanırım bir arkadaşın bloguna imrendim(blogu söylemem bende kalsın)çok güzel paylaşımlar yapmış tebrik ettim,imrendim,ben niye yapamayayım dedim ve kolları sıvadım.size içimden geçenleri yazmakla başlayayım dedim.
 Ben MERVE 3 senelik evliyim.Bir tekstil firmasında planlamacılık yapıyorum.Asıl mesleğim moda tasarımcılığı.Hayalimdeki meslekse evhanımlığı.. :) Sosyal paylaşıma facbook üzerinden AŞK MUTFAĞI adlı sayfayla yemek tariflerimi paylaşarak yapmaya başladım.
 7 ay önce kapandım.9 ay önce biri bana sen kapanıcakmısın dese bu soruya nasıl cevap verirdim acaba? orta yaşlarda belki diyebilirdim.ama ben zaten orta yaşlara gelmiştim.(tam 1 ay sonra 29 yaşıma giriyorum)neyden,kimden etkilendim nasıl oldu tam olarak hatırlamıyorum ama 7 ay önce son açık tatillimi(jübilemi) yaptım.Tatilden döndüğüm gün kapandım, çok mutluyum kapalı olmaktan.ALLAH isteyen herkeze nasip etsin.
 Boş zamanlarımda mutfakta uğraşmasını farklı lezzetler çıkarmasını seviyorum ve tabiyki yemesenide o yüzden hep kilolarla başım dertte evlendıkten sonra 22 kılo aldım.(Tabiyki evlenirkende safinaz gibi değildim)Şimdi vermekle uğraşıyorum.Başka neler yaparsın dediğinizi duyar gibiyim.Filografi sanatıyla uğraşıyorum,ahşap boyama yapıyorum,keçe sanatıyla uğraşıyorum ve son gözdemde cam boyamaya el attım.
herşeyden biraz var bende. :)  vee tabiyki gezmeyi farklı yerler keşfetmeyi çok seviyorumm..
  Zaman ayırıp beni tanıdığın için sana TEŞEKKÜR EDERİM.