1 Mart 2014 Cumartesi

örme suveterim

Giymek hiç nasip olmadı, bu suveteri annem ördū benim icin ama bir senede 20kg aldığım icin giyemiyorum. İnşallah kilomu verince giymeye baslicam.Suveterin içine girebilmek icin sabirsizlaniyorum.

Annemin ellerine saglik.

26 Şubat 2014 Çarşamba

PATATES ÇANAĞINDA YOĞURTLU HAVUÇ

Günaydınnn.Nette gezerken AŞK MUTFAĞI sayfamda bu güzel salata tarifini sizlerle paylaşmak istedim.
PATATES ÇANAĞINDA YOĞURTLU HAVUÇ
Malzemeler:
8 patates
1 limon suyu

Ben, keyfim ve kahyası

Eşim işte bende evde tek kişilik parti vereyim dedim.
Yedim içtim şimdi geçtim pc ve tv karşısına bir yavdan dizi izliyorum bir yandan postumu yazıyorum.son 2 haftadır muhteşem yüzyıllı

ETAMIN SECCADEM

Siyah etamin üzerine,iş orlonlarıyla işlenen görenlerin çok beğendiği benide gururlandıran seccadem :) Evlenmeden önce yapmıştım bu çalışmayı.


Karşıdan bakılınca çok zor gibi gözüksede,ben bu seccadeyi aslında çok kısa zamanda yapmıştım.altı ince elyaflanıp astarlandı.Modelinni aldığım arkadaşım kilim ve

25 Şubat 2014 Salı

JÖLELİ PUDING

Temizlik gibisi yok.İşten gelir gelmez sıvadım kolları mutfağımı temizlemeye giriştim çıkarkende boş çıkmayayım dedim.
malzemeler:
1 paket çilekli puding
3 su bardağı süt

kitap aşktır

Yeni kitabım KURT SEYT & ŞURA dizisi baslamadan bitirmem lazim.Dizinin fıragmanlarından etkilenerek kitabı arayışa koyuldum,bulmak biraz zor oldu,çok eski bir kitapmış.
Nermin Bezmez dedesinin hikayesini anlatiyor.1920 lerde gecen Carlik Rusya'nın debdebili yasantisindan Bolcevik ihtilali ile İstanbul a sürüklenen hayatlari anlatıyor.15 yaşındaki Şura'nın ilk aşkı seyt.
Ben okumayi

24 Şubat 2014 Pazartesi

SİNAMA ARAYIŞIMIZ

Dün sabah arkadaşlarda kahvaltıdaydık.çok güzel bir misafirlik geçirdik.(aysu'cuğumun ellerine sağlık)yendi içildi gırgır şamata vakit sugibi geçti.Öğleden sonra sinamaya gidelim dedik keşke demeseydik. :) carrefour'a gittik gece 8'e kadar dolu,eşim allalım sonra geliriz dedi ben 'çok geç'dedim. Korupark'a baktık aman Allahım yerbulmak ne mümkün.Dedik kesin asmerkez de yer vardır genelde boş oluyor ya orası gişeye yaklaşmadan zaten kırmızı olarak yazmışlar seanslarımız doludur diye.Kardeşim bursa'da kimse evde kalmamış.Meğer ne çok Recepİvedik hayranı varmışta haberimiz yokmuş.Keşke netten baksaydınız okadar gezmeseydiniz dediğinizi duyar gibiyim.
Bursa kazan biz kepçe İvedik aradık.(kentmeydanı ve zaferdede yoktu boş yer) Asmerkez keyif kahvesinde salep içeme gafletinde bulunduk ama salep mi içtik bebek mamasımıydı ayır edemedik.Eşimle gülüştük ya biz salepten anlamıyoruz yada bunlar salep ilk defa yaptı diye.Saat akşam 10 oldu bukadar aramasaydık carrefour'dan alsaydık bilet şimdiye izleyip çıkıcaktık.(sabırsızlığıma-tezcanlılığıma bir kez daha kızıyorum) Akşamı hürriyetin girişinde Burcu kokareçisinde 2 kokareç 1 şalgamla sonlandırdık

Yeni bir haftaya merhaba dedik.Yine pazartesi sedromu. :) bu haftaya tatlı bir tarifle paylaşmak istiyorum.İşte fındık ezmeli kurabiyem.
Hamuru için:

2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un
içi için:
fındık ezmesi
Hamuru için margarin eritilir. Ilındıktan sonra yumurta, sıvı yağ ve yoğurt eklenir. Daha sonra un ve kabartma tozu eklenir ve yoğurulur. Hamur yarım saat dinlenmeye bırakılır. Hamurlardan orta büyüklüklerde parçalar alınarak elde inceltilir 1 tatlı kasıgı fındık ezmesi konur yuvarlanır.150 derece fırında 15 dakika pişirilir. Çıkardıktan sonra biraz bekledikten sonra üzerine pudra şekeri serpilir.

          AFİYET OLSUN...