3 Mart 2014 Pazartesi

MİDYE TATLISI

Hem göze hem  damağa hitap ededen mükemmel bir tatlı.Yapımıda bir okadar zevkli olan midye tatlı tarifim.
MİDYE TATLISI

(2 tepsiliktir malzemeler)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ

2 yumurta
1 paket yaş maya
1 tutam tuz
Yarım limon suyu
Aldığı kadar un
Üzeri için:

1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için:

Ceviz içi
Açmak için:

Nişasta
Şerbeti için:

4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
5-6 damla limon suyu
Sütü maya ile mayalayın. Sonra tüm malzemeyi güzelce yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğünde altışar bölerek nişastayla avucunuzun içi kadar açın. Daha sonra altısını da üst üstü koyarak tekrar açın.Yuvarlak çay tepsisi kadar açın ve rulo pastayı kıvırdığımız gibi kıvırın. Parmak kalınlığında kesin ve yatay yatırarak tekrar açın. İçine ceviz koyup kapatın.

Margarin ve ayçiçek yağını da eritip üzerinde gezdirin, fırına sürün. 180 derecede pişirin. Piştikten sonra şerbetini dökün.

[Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak]

İsteğe göre malzemeyi yarı yarıya düşürebilirsiniz.
AFİYET OLSUNN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder